top of page

La CNMC proposa rebaixar el preu de lloguer dels comptadors de gas dels consumidors domèstics

És el primer cop que s’analitza el preu que cobren els companyies per aquests equips

La Comissió Nacionals dels Mercats i la Competència ha publicat el primer estudi sobre el preu que haurien de pagar els consumidors domèstics de gas pel lloguer dels comptadors. Una de les conclusions a les que ha arribat l’informe, és que la Comissió destaca que el preu del lloguer dels comptadors hauria de baixar entre un 16% i un 76,6%, segons el tipus d’equip.

Aquesta disminució del preu implicaria un estalvi en el 99,2% del total dels consumidors amb un comptador llogat, uns 6,8 milions de consumidors.

Fins ara, no ha existit una metodologia ni una recerca concreta de costos per a fixar els preus de lloguer dels equips de comptadors de gas, ja que les empreses distribuïdores no compten amb una separació que diferenciï els costos invertits en el lloguer d’aquests equips, davant la resta d’ingressos i costos de l’activitat de distribució, tal i com informa la CNMC. En conseqüència, l’autoritat reguladora ha sol·licitat informació sobre l’activitat econòmica i ha realitzat un anàlisi sobre les diferents metodologies per a calcular aquests imports.

D’aquesta manera, ha arribat a la conclusió que els preus de lloguer s’haurien de rebaixar entre un 16% i un 76%, depenent del tipus de comptador del que disposa l’usuari. Això podria suposar un estalvi aproximat de 8 euros per any (i sense IVA), pels 6,8 milions de consumidors que tenen un comptador de lloguer.

Entradas destacadas
Entradas recientes
Archivo
Buscar por tags
No hay tags aún.
Síguenos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page