top of page

La Comissió Europea multa a Facebook per mentir sobre la compra de Whatsapp

La xarxa social ha afirmat que la companyia va actuar “amb bona fe”

La Comissió Europea ha imposat avui una multa de 110 milions d’euros a Facebook per haver proporcionat dades ‘incorrectes o enganyoses’ sobre la compra de WhatsApp i per la qual Brussel·les va donar el seu vot a favor.

‘És una multa proporcionada i dissuasiva’, ha explicat la comissària de Competència, Margrethe Vestager, en una declaració en la qual destaca que aquest tipus de decisions de l’executiu comunitari són un senyal a les companyies que han de ‘respectar les regles’ de la Unió Europea i proporcionar ‘informació exacta’ quan són investigades.

La Comissió creu haver provat que el 2014, l’empresa de Mark Zuckerberg va amagar en el moment de notificar la compra que comptava ja amb els avanços tècnics necessaris per vincular de manera fiable i automàtica les dades dels clients d’ambdues xarxes socials, malgrat dir el contrari en la informació remesa a Brussel·les i en un qüestionari posterior. A aquestes acusacions, Zuckerberg ha afegit que els errors comesos el 2014 en les sol·licituds enviades a la Comissió Europea “no van ser intencionades” i que “no van afectar al resultat de l’avaluació de l’adquisició”.

Tot i així, l’agost del 2016 WhatsApp va oferir en les actualitzacions de condicions generals i política de privadesa dels seus usuaris la possibilitat de vincular els números de telèfon associats a l’aplicació als perfils corresponents a Facebook.

En aquest context, l’executiu comunitari va obrir formalment un expedient a Facebook amb l’enviament d’un plec de càrrecs al desembre del 2016, en el context d’una investigació que conclou ara.

Amb tot, Brussel·les ha aclarit que aquesta sanció no afecta l’operació de compra, que va ser aprovada tenint en compte ‘una sèrie d’elements diferents’ a la capacitat per vincular els perfils dels usuaris de les dues xarxes socials i que va barrejar en els escenaris estudiats per donar llum verda a la hipòtesi que tinguès aquesta capacitat tècnica.

Facebook

Entradas destacadas
Entradas recientes
Archivo
Buscar por tags
No hay tags aún.
Síguenos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page