top of page

El Gremi de Llibreters preveu un increment un 5% la facturació per Sant Jordi

El Gremi de Llibreters de Catalunya espera incrementar un 5% la facturació del pròxim dia de Sant Jordi, superant els 20,96 milions facturats l'any passat, segons ha explicat avui en roda de premsa el president de l'entitat, Antoni Daura. Antoni Daura assegura “En línies generals, preveiem que serà una jornada semblant a l’any passat, que va ser en dissabte i, tot i així, va tenir uns registres molt bons de participació i vendes”.

D'altra banda, s'ha donat a conèixer que les dades finals del dia de Sant Jordi del 2016 indiquen que es van vendre més de 45.000 llibres, de tots els gèneres i temàtiques. Del total d'exemplars venuts, el 53,34% eren en català, el 45,56% en castellà i n'hi va haver un 1,10% en altres idiomes. Respecte als deu títols que van encapçalar la llista dels més venuts, tant Daura com Tixis han remarcat que van ser el 4,33% per cent del global.

Consolidació de la recuperació del sector del llibre

Per la seva banda, la Cambra del Llibre de Catalunya constata “la consolidació de la recuperació del sector dels darrers anys” i espera que “aquest dinamisme continuï”, segons afirma el seu president, Patrici Tixis. Segons dades aportades pel mateix gremi el primer trimestre de l’any s’han venut un 4,11% més d’exemplars que el mateix període de l’any passat. Tot i que no es marquen cap objectiu econòmic, el Gremi de Llibreters es mostra relativament optimista davant la informació oferta per LibriData, que comptabilitza les dades d’uns 170 punts de venda a Catalunya i mostren un increment en les vendes de llibres.

El Gremi llança una app per conèixer totes les llibreries agremiades i que permetrà participar en un concurs de selfies. També presenta Libelista, una plataforma que permet la compra de llibres digitals i en paper.

Aquest any, Barcelona ha volgut fer coincidir la diada de Sant Jordi amb una trobada de Ciutats de la Literatura, que està dins de la Xarxa de Ciutats Creatives UNESCO de la qual forma part des de 2015. Una vintena de representants de ciutats com com Iowa City (Estats Units), Ljubljana (Eslovènia) i Reykjavík (Islàndia) passaran uns dies a Barcelona durant els quals podran viure el Dia del Llibre i tota la festa i fenomen social que s’originen al seu voltant.

El Gremi de Llibreters, juntament amb l’Institut de Cultura de Barcelona, s’encarregarà de mostrar-los la realitat llibretera de Catalunya i l’organització del Dia del Llibre. D’altra banda, el Gremi rebrà una delegació de la Xina, interessada en conèixer la Festa del Llibre i la Rosa.

Sant Jordi 2014 // Guia de Ocio BCN

Entradas destacadas
Entradas recientes
Archivo
Buscar por tags
No hay tags aún.
Síguenos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page