top of page

Barcelona: referent en innovació tecnològica al sector automobilístic

Les automobilístiques aposten per la capital catala establint-hi els seus centres de I+D


Nou prototiu elèctric de Thunder Power

El món s’està digitalitzant i els governs es comencen a comprometre per a reduir les emissions. Paral·lelament, els consumidors demanen tecnologies més intel·ligents i solucions de mobilitat connectades.


El desenvolupament del cotxe del futur elèctric, connectat i autònom s’ha convertit en una de les prioritats per a les grans marques automobilístiques que volen aprofitar aquest canvi per a fer negoci. Per això, les companyies destinen milions d’euros, obtinguts de les ventes dels cotxes, a la construcció de centres de I+D i Barcelona és un dels escenaris favorits de les empreses per a establir-se, com Seat, Nissan i Thunder Power.



Thunder Power


La més recent de totes és l’empresa de cotxes xinesa Thunder Power, que recentment ha anunciat la inversió de 80 milions per a la creació d’un centre de I+D a Catalunya, que estarà operatiu els pròxims mesos i crearà 200 llocs de treball. El conseller d’Empresa de Catalunya, Jordi Baiget, va signar l’acord a Honk Kong amb el president de l’empresa automobilística, Wellen Sham.


La companyia s'encarrega de desenvolupar una gamma de vehicles elèctrics de luxe amb un disseny innovador i valors basats en el respecte i la sostenibilitat.


Encara no es sap quina serà la ubicació del centre, però sí que Thunder Power hi desenvoluparà tasques d’enginyeria en àmbits de tota la tecnologia relacionada amb el cotxe connectat com disseny aerodinàmic, sistemes de transmissió o gestió de bateries.


La companyia, a més, preveu construïr a Catalunya una segona planta destinada a l’assemblatge de vehicles elèctrics, que crearà un miler de llocs de treball més. L’empresa xinesa treballaria, entre d’altres, amb el seu últim prototip elèctric de gama alta amb una autonomia de 650 kilòmetres.



Seat


El 2016, la marca espanyola de cotxes Seat, ara propietat del grup alemany Volkwsagen, va anunciar la instal·lació d’un nou laboratori de desenvolupament de noves tecnologies a la capital catalana, relacionades amb el cotxe autònom. El centre, anomenat Metropolis:Lab Barcelona serà el sisè centre internacional del grup després d’instal·lar altres cinc a Wolfsburg (2), Múnich, Berlin i San Francisco, i convertirà Barcelona en un referent de la mobilitat i les smart cities.


Presentació del nou Seat 10 eMii i anunci del centre Metropolis:Lab Barcelona al Mobile World Congress

Per al primer any, Seat va confirmar que es preveu la incorporació de 23 especialistes del sector, una xifra que arribarà fins als 50 l’any vinent. Per començar, el laboratori comptarà amb una flota de vehicles del model Seat 10 eMii, el nou vehicle elèctric de la marca, amb què posarà en marxa una prova pilot de carsharing, un servei que facilitarà la interacció més segura i eficient entre persones i vehicles a la ciutat.


A més, Seat ja compta des de fa temps amb un centre tècnic a Martorell on es dissenyen els nous models de cotxes.



Nissan


A la Zona Franca, la marca japonesa Nissan, que ara pertany al grup francès Renault, té una planta d’assemblatge de cotxes i de desenvolupament de tecnologies per als vehicles des de 1968. Al Centre Tècnic Europeu de Nissan, conegut com NTCE (Nissan Technical Center Europe), hi treballen més de 300 enginyers i tècnics. Juntament amb el centre de Cranfield del Regne Unit, el NTCE forma part del Nissan Technical Center Europe, on es concentren les operacions de I+D de l’empresa a Europa.


El Nissan Technical Center Europe, a la zona Franca

Al NTCE s’hi treballa en tres grans àrees: la primera, el desenvolupament total de vehicles industrials lleugers; la segona, l’estudi d’adaptació i instal·lació dels motors dièsel del grup a tots els models Nissan fabricats al món; i la tercera, la realització d’assajos de desenvolupament de tots els models fabricats a les plantes d’Europa i Rússia per a vendre’ls a tot el món.



Barcelona es compromet amb les noves tecnologies


A Barcelona, l’ajuntament s’està implicant cada cop més en la lluita contra la contaminació i la prohibició dels vehicles més contaminants fa necessari que es desenvolupin nous models més respectuosos amb el medi ambient.


Moltes ciutats europees s’estan sumant a la causa i, per tant, la recerca de noves tecnologies que permetin dissenyar cotxes més eficients i sostenibles és un negoci amb futur i bones perspectives. Les empreses del sector de l’automòbil, ara més que mai, invertiran en I+D i Barcelona està disposada a acollir els seus centres i convertir-se en un referent del desenvolupament tecnològic.


Entradas destacadas
Entradas recientes
Archivo
Buscar por tags
No hay etiquetas aún.
Síguenos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page